Profi Szerviz

Kiemelkedő minőség és megbízhatóság műszaki szakértőktől

 

Épület klíma szerelés árak

Minden ár adat fizetendő bruttó összegben értendő.

Klímaberendezés biológiai fertőtlenítése (az elpárologtatóban lévő gombák, baktériumok, vírusok elpusztítása) SAE AMS1452 szerint minősített holland fertőtlenítő szerrel, valamint a készülék műszaki ellenőrzése és karbantartása:

            7 700.- Forint / egység

Mono split klíma felszerelésének alapdíja, amely magában foglalja a berendezés helyszínre szállítását, a kültéri egység maximum 3 méter magasságban, konzolra történő felszerelését, a kültéri egységtől számított maximum 3 méter távolságban a beltéri egység felszerelését, maximum egy fal átfúrással, a villamos csatlakozás bekötését maximum 3 méter vezeték hosszúságig, hűtőközeg rátöltést ha szükséges, a készülék beüzemelését, a szükséges anyagokat (konzol, rézcső, hőszigetelő cső, egyéb szerelési anyagok), és a készülék működésének bemutatását:

            73 800.- Forint

A fenti alapdíj azokra a leggyakoribb, mono split klíma telepítési helyzetekre vonatkozik, amikor a kültéri- és a beltéri egység ugyanazon a szinten, egymáshoz közel kerül felszerelésre és őket csak egy fal választja el egymástól. Amikor a két egység távolsága vagy szintkülönbsége nagy, vagy csak bonyolult módon vezethetők a csövek, akkor további költség tételeket számítunk fel (a pontos számadatokat ld. alább).

A klímaberendezés bekötéséhez szükséges, megfelelő fázisszámú és áram terhelhetőségű, szabványos érintésvédelemmel ellátott elektromos hálózat biztosítása a megrendelő feladata. Épületen belüli, ezzel kapcsolatos villanyszerelési munkákat egyedi megrendelés alapján természetesen szívesen elvégzünk.

A telepítéssel kapcsolatos összes szempontot a helyszíni felmérés során pontosan megállapítjuk és előre megbeszéljük. Nálunk nincsenek rejtett költségek és apró betűs tételek.

Ha egy régi, nem javítható vagy elavult mono split klímaberendezés helyett kell újat felszerelnünk, akkor is a fent megadott alapdíjon dolgozunk és nem számítunk fel külön leszerelési díjat. Ilyen esetekben a régi berendezés elszállítását is elvégezzük a veszélyes hulladékot feldolgozó céghez.

Ha a kültéri egység és a beltéri egység távolsága meghaladja a 3 métert, akkor az alapárban foglalt 3 méteren túli csövezési és kábelezési távolság szerelési díja anyaggal (hőszigetelt csövek, elektromos kábelek, műanyag csatorna, kötőelemek) együtt:

            8 800.- Forint / méter

Ha a készülék elektromos hálózatra történő bekötéséhez több, mint 3 méter kábelcsatornát és vezetéket kell felszerelni, akkor az alapárban foglalt 3 méteren túli kábelcsatornázás és vezetékezés szerelési díja anyaggal együtt:

            3 600.- Forint / méter

Ha a kültéri- és beltéri egység összekötése csak több falon keresztül valósítható meg, akkor a második (és esetleg további) fal átfúrások díja:

            6 400.- Forint / fal átfúrás

A Multi split, VRV és VRF rendszerek telepítésére vonatkozóan, mivel e rendszerek nagyon összetettek, részletes helyszíni felmérés és előzetes tervezés nélkül nem lehet korrekt árajánlatot készíteni. Vázlatos költség becslés céljára azonban megadjuk az átlagosnak tekinthető árakat:

Multi split (valamint VRV és VRF) klímaberendezés kültéri egységének szerelési munkadíja (becslés):

            146 000.- Forint

Multi split (valamint VRV és VRF) klímaberendezés beltéri egységeinek szerelési munkadíja (becslés):

            108 000.- Forint / egység

Multi split (valamint VRV és VRF) klímaberendezés hűtőköri csövezése és kábelezése, a felhasznált anyagok (hőszigetelt csövek, elektromos kábelek, műanyag csatorna, kötőelemek) és a munkadíj együttesen (becslés):

            9 600.- Forint / méter

Ha bármely berendezés létesítésekor a kültéri egységet 3 méternél magasabbra kell felszerelni, vagy egyéb okból csak különösen veszélyes módon tudjuk a szerelést elvégezni, akkor a munkába be kell vonnunk az ipari alpinista partnerünket:

            44 500.- Forint / kiszállási alkalom

Helyszíni rezsi óradíj olyan esetekben, amikor nem új berendezés telepítését, hanem egyedileg megrendelt munkát végzünk (pl. átalakítás, áthelyezés, nem garanciális javítás). Ezekben az esetekben (nem új telepítés) a rezsi óradíj mindig ugyanez az állandó érték, függetlenül attól, hogy hány kollégánk dolgozik egyszerre az adott feladaton. Annyian mennek, ahány ember közreműködése a feladat elvégzéséhez szakmailag szükséges. Ez az árképzés Önnek nagy biztonságot és kiszámítható költséget jelent:

            7 500.- Forint / óra

Telepítési Tanúsítvány kibocsátásának előlege:

            23 000.- Forint

A Telepítési Tanúsítvány kibocsátása egy olyan speciális helyzet, amikor előleget kell kérnünk. Ennek sajátos oka van. Hűtőközeggel működő készüléket (klímaberendezést, hőszivattyút) az ügyfelek közvetlenül nem, hanem csak F-gáz jogosultsággal rendelkező vállalkozásoktól, telepítéssel együtt vásárolhatnak. Ugyanis a vásárlástól kezdődően a készülék szakszerű üzembe helyezésének teljes szakmai felelőssége az azt megvásárló vállalkozást (jelen esetben cégünket) terheli. Ezt a folyamatot a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szigorúan ellenőrzi és egy internetes adatbázisban számon tartja. Olyankor bocsátunk ki Telepítési Tanúsítványt, amikor az ügyfél bárhol másutt, de nem a mi cégünktől vásárol készüléket. A máshol történő vásárlást a Telepítési Tanúsítvánnyal tesszük lehetővé az ügyfél számára. Az ügyfél kizárólagos megbízást ad cégünk részére a berendezés felszerelésére és kötelezi magát arra, hogy a berendezést valóban velünk szerelteti fel. Cégünk pedig a Telepítési Tanúsítványban kötelezi magát arra, hogy a berendezést felszereli. Egy darab, sorszámozott, vonalkóddal ellátott, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kibocsátott, Telepítési Tanúsítvány nevű, szigorú számadású nyomtatványt adunk ki a fenti előleg ellenében. Az előleg összegét a berendezés telepítése után a számlázott munkadíjból természetesen jóváírjuk (levonjuk).

 

Kiszállási díjak

Pécs területén:

            4 000.- Forint

Baranya megyében:

            7 000.- Forint

Helyszíni felmérés:

A személyes megbeszélésünk alapján, pontosan az Ön igényei szerinti berendezés részegységeire és telepítésére vonatkozó árajánlatot a helyszíni felmérés alapján tudunk adni. Az árajánlat elkészítése díjmentes.

Csupán a kiszállási díjat számítjuk fel, a felmérés során végzett szakértői tevékenység díjmentes. Azonban azokban az esetekben, amikor a kiszállás folytatása egy telepítés vagy javítás lesz, akkor a már kifizetett kiszállási díjat is jóváírjuk (levonjuk) a munkadíjból.

 

Autóklíma szerelés árak

Autóklíma árak

 

 

 

 

    Kapcsolat:

    Telefon: +36 30 780 4674

    Fax: +36 72 310 259

    profiszervizpecs@gmail.com

    7624 Pécs, Tiborc utca 38/C

    Minőség biztosítás, esetleges

        panasz: +36 20 923 4386