Minden ár adat fizetendő bruttó összegben értendő.

Ez az árlista két részből áll. Az első, rövidített részben a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásaink árai vannak kiemelve mindabból, ami a második részben részletesen és magyarázatokkal kiegészítve szerepel.

Rövidített árlista

Mono split klíma szerelési alapdíja: 69 000.- Forint

Multi split klíma kültéri egység szerelési díja: 54 000.- Forint

Multi split klíma beltéri egység szerelési díja: 37 000.- Forint / egység

Szerelésnél 3 m-en túli csövezés és kábelezés szerelési díja anyaggal: 7 900.- Forint / méter

3 m-en túli kábelcsatornázás és vezetékezés szerelési díja anyaggal: 3 600.- Forint / méter

Több falon keresztüli fal-átfúrások díja: 3 900.- Forint / falfúrás

Ha a kültéri egységet 3 méternél magasabbra kell felszerelni, vagy veszélyes módon tudjuk a szerelést elvégezni, akkor az ipari alpinista partnerünk díja: 44 500.- Forint / kiszállás

Helyszíni rezsi óradíj: 7 500.- Forint / óra

Telepítési Tanúsítvány kibocsátásának előlege: 23 000.- Forint

Telepítési Tanúsítvány előlegének összegét a telepítés után a számlázott munkadíjból jóváírjuk (levonjuk).

Klímaberendezés biológiai fertőtlenítése: 7 700.- Forint / egység

Kiszállási díj Pécs területén: 4 000.- Forint Akció! Jelenleg díjmentes március végéig

Kiszállási díj Baranya megyében: 7 000.- Forint

Árajánlatot a helyszíni felmérés alapján adunk, elkészítése díjmentes.

Ha a kiszállás folytatása telepítés vagy javítás lesz, akkor a kifizetett kiszállási díjat jóváírjuk a munkadíjból.

Részletes árlista magyarázatokkal

Klímaberendezés biológiai fertőtlenítése (az elpárologtatóban lévő gombák, baktériumok, vírusok elpusztítása) SAE AMS1452 szerint minősített holland fertőtlenítő szerrel, valamint a készülék műszaki ellenőrzése és karbantartása:

7 700.- Forint / egység

Mono split klíma felszerelésének alapdíja, amely magában foglalja a berendezés helyszínre szállítását, a kültéri egység maximum 3 méter magasságban, konzolra történő felszerelését, a kültéri egységtől számított maximum 3 méter távolságban a beltéri egység felszerelését, maximum egy fal átfúrással, a villamos csatlakozás bekötését maximum 3 méter vezeték hosszúságig, hűtőközeg rátöltést ha szükséges, a készülék beüzemelését, a szükséges anyagokat (konzol, rézcső, hőszigetelő cső, egyéb szerelési anyagok), és a készülék működésének bemutatását:

69 000.- Forint

A fenti alapdíj azokra a leggyakoribb, mono split klíma telepítési helyzetekre vonatkozik, amikor a kültéri- és a beltéri egység ugyanazon a szinten, egymáshoz közel kerül felszerelésre és őket csak egy fal választja el egymástól. Amikor a két egység távolsága vagy szintkülönbsége nagy, vagy csak bonyolult módon vezethetők a csövek, akkor további költség tételeket számítunk fel (a pontos számadatokat ld. alább).

A klímaberendezés bekötéséhez szükséges, megfelelő fázisszámú és áram terhelhetőségű, szabványos érintésvédelemmel ellátott elektromos hálózat biztosítása a megrendelő feladata. épületen belüli, ezzel kapcsolatos villanyszerelési munkákat egyedi megrendelés alapján természetesen szívesen elvégzünk.

A telepítéssel kapcsolatos összes szempontot a helyszíni felmérés során pontosan megállapítjuk és előre megbeszéljük. Nálunk nincsenek rejtett költségek és apró betűs tételek.

Ha egy régi, nem javítható vagy elavult mono split klímaberendezés helyett kell újat felszerelnünk, akkor is a fent megadott alapdíjon dolgozunk és nem számítunk fel külön leszerelési díjat. Ilyen esetekben a régi berendezés elszállítását is elvégezzük a veszélyes hulladékot feldolgozó céghez.

Mono split klíma felszerelése esetén, ha a kültéri egység és a beltéri egység távolsága meghaladja a 3 métert, akkor az alapárban foglalt 3 méteren túli csövezési és kábelezési távolság szerelési díja anyaggal (hőszigetelt csövek, elektromos kábelek, műanyag csatorna, kötőelemek) együtt:

7 900.- Forint / méter

Ha a készülék elektromos hálózatra történő bekötéséhez több, mint 3 méter kábelcsatornát és vezetéket kell felszerelni, akkor az alapárban foglalt 3 méteren túli kábelcsatornázás és vezetékezés szerelési díja anyaggal együtt:

3 600.- Forint / méter

Ha a kültéri- és beltéri egység összekötése csak több falon keresztül valósítható meg, akkor a második (és esetleg további) fal átfúrások díja:

3 900.- Forint / fal átfúrás

A Multi split, VRF és VRV rendszerek telepítésére vonatkozóan, mivel e rendszerek nagyon összetettek, részletes helyszíni felmérés és előzetes tervezés nélkül nem lehet korrekt árajánlatot készíteni. Vázlatos költség becslés céljára azonban megadjuk az átlagosnak tekinthető árakat:

Multi split klímaberendezés kültéri egységének szerelési munkadíja (becslés):

54 000.- Forint

Multi split klímaberendezés beltéri egységeinek szerelési munkadíja, mely 3 méter csövezést és kábelezést is magában foglal (becslés):

37 000.- Forint / egység

Multi split rendszerek beltéri egységeinek telepítésekor, ha a kültéri egység és a beltéri egység távolsága meghaladja a 3 métert, akkor az alapárban foglalt 3 méteren túli csövezési és kábelezési távolság szerelési díja anyaggal (hőszigetelt csövek, elektromos kábelek, műanyag csatorna, kötőelemek) együtt:

8 800.- Forint / méter

Ha bármely berendezés létesítésekor a kültéri egységet 3 méternél magasabbra kell felszerelni, vagy egyéb okból csak különösen veszélyes módon tudjuk a szerelést elvégezni, akkor a munkába be kell vonnunk az ipari alpinista partnerünket:

44 500.- Forint / kiszállási alkalom

Helyszíni rezsi óradíj olyan esetekben, amikor nem új berendezés telepítését, hanem egyedileg megrendelt munkát végzünk (pl. átalakítás, áthelyezés, nem garanciális javítás). Ezekben az esetekben (nem új telepítés) a rezsi óradíj mindig ugyanez az állandó érték, függetlenül attól, hogy hány kollégánk dolgozik egyszerre az adott feladaton. Annyian mennek, ahány ember közreműködése a feladat elvégzéséhez szakmailag szükséges. Ez az árképzés önnek nagy biztonságot és kiszámítható költséget jelent:

7 500.- Forint / óra

Telepítési Tanúsítvány kibocsátásának előlege:

23 000.- Forint

A Telepítési Tanúsítvány kibocsátása egy olyan speciális helyzet, amikor előleget kell kérnünk. Ennek sajátos oka van. Hűtőközeggel működő készüléket (klímaberendezést, hőszivattyút) az ügyfelek közvetlenül nem, hanem csak F-gáz jogosultsággal rendelkező vállalkozásoktól, telepítéssel együtt vásárolhatnak. Ugyanis a vásárlástól kezdődően a készülék szakszerű üzembe helyezésének teljes szakmai felelőssége az azt megvásárló vállalkozást (jelen esetben cégünket) terheli. Ezt a folyamatot a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szigorúan ellenőrzi és egy internetes adatbázisban számon tartja. Olyankor bocsátunk ki Telepítési Tanúsítványt, amikor az ügyfél bárhol másutt, de nem a mi cégünktől vásárol készüléket. A máshol történő vásárlást a Telepítési Tanúsítvánnyal tesszük lehetővé az ügyfél számára. Az ügyfél kizárólagos megbízást ad cégünk részére a berendezés felszerelésére és kötelezi magát arra, hogy a berendezést valóban velünk szerelteti fel. Cégünk pedig a Telepítési Tanúsítványban kötelezi magát arra, hogy a berendezést felszereli. Egy darab, sorszámozott, vonalkóddal ellátott, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kibocsátott, Telepítési Tanúsítvány nevű, szigorú számadású nyomtatványt adunk ki a fenti előleg ellenében. Az előleg összegét a berendezés telepítése után a számlázott munkadíjból természetesen jóváírjuk (levonjuk).

Kiszállási díjak

Pécs területén:

4 000.- Forint Akció! Jelenleg díjmentes március végéig

Baranya megyében:

7 000.- Forint

Helyszíni felmérés:

A személyes megbeszélésünk alapján, pontosan az ön igényei szerinti berendezés részegységeire és telepítésére vonatkozó árajánlatot a helyszíni felmérés alapján tudunk adni. Az árajánlat elkészítése díjmentes.

Csupán a kiszállási díjat számítjuk fel, a felmérés során végzett szakértői tevékenység díjmentes. Azonban azokban az esetekben, amikor a kiszállás folytatása egy telepítés vagy javítás lesz, akkor a már kifizetett kiszállási díjat is jóváírjuk (levonjuk) a munkadíjból.